Валерій Андрійцев поборов фаворита-росіянина і претендує на бронзу (фото)

17:15, 21.08.2016
Валерій Андрійцев поборов фаворита-росіянина і претендує на бронзу (фото)

Борець Валерій Андрійцев з Малина феєрично виступає в останній день Олімпіади в Ріо. У першому ж поєдинку 1/8 фіналу він впевнено впорався з головним фаворитом змагань з вільної боротьби, росіянином Анзором Болтукаєвим.

 

А вже в 1/4 наш борець переміг Магомеда Мусаєва з Киргизстану. Утім, у півфіналі Андрійцев поступився через травму ноги борцю з Азербайджану Хетагу Газюмову .   

 

Зауважимо, що перед стартом змагань з вільної боротьби серед спортсменів вагової категорії до 97 кг букмекери вважали саме російського борця з Чечні Анзора Болтукаєва головним претендетном на золото Олімпіади. 29-річний Валерій Андрійцев в рейтингу букмекерів йшов лише на третьому місці.

 

 

Утім, український борець відправив титулованого чеченця на лаву глядачів. Рахунок поєдинку - 8:5.

 

Валерій Андрійцев є срібним призером Олімпіади-2012 у Лондоні. Але Анзор Болтукаєв є діючим чемпіоном Європейських Ігор. Показово, що саме чеченець переміг нашого борця на стадії півфіналу в Баку.

 

Але, судячи з усього, Валерій добре вміє працювати над помилками. Тож цього разу жодних шансів Анзору він не дав. Якщо у першому періоді росіянин вів у рахунку 4:0, то вже у другому українець проявив справжній бійцівський характер і переломив хід поєдинку.

 

У чвертьфіналі Андрійцев поборов Магомеда Мусаєва з Киргизстану з рахунком 5:2. Завершити поєдинок переможцем він зміг не зважаючи на травму ноги. 

 

 

Утім травма ноги завадила у півфіналі, тож українець поступився Хетагу Газюмову з Азербайджану з рахунком 0:11.

 

Відтак, повторити або покращити своє досягнення Лондона-2012 Андрійцев не зміг.

 

Утім, тепер уродженець Житомирщини побореться за бронзу Олімпіади.

 

Поєдинок пройде о 21:00 за київським часом.  Вболіваймо!