Янукович вимагає від ГПУ очної ставки з керівниками України

10:19, 20.08.2016
Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк просить допитати як свідків Президента Петра Порошенка, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голову Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, секретаря РНБО Олександра Турчинова за участю свого клієнта в режимі відео-конференції.
 
Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Прошу провести допит свідків Порошенко П.О., Яценюка А.П., Парубія А.В., Кличко В.В., Турчинова О.В. в судовому засіданні за місцем розташування Печерського районного суду Києва у присутності сторін кримінального провадження, в тому числі при безпосередній присутності в судовому засіданні захисника підозрюваного Януковича В.Ф.", - йдеться в поданому до Печерського суду Києва клопотанні.

Йдеться про допит в рамках досудового слідства у кримінальній справі стосовно Євромайдану, а саме - незаконного перешкоджання в проведенні зборів та мітингів в Києві з 20 січня по 21 лютого 2014 року та масових вбивств громадян у центрі столиці України.
 
При цьому Генпрокуратура уже відмовила Віктору Януковичу в такій очній ставці з нинішнім керівництвом держави. Адже, згідно з українським законодавством, для проведення очної ставки спочатку треба допитати самого Януковича, а він уникає цього.

"Ставка проводиться для усунення суперечностей у свідченнях. А свідчень немає", - пояснюють в Генпрокуратурі.
 
Натомість адвокат Януковича вважає, що така позиція є "ще одним штучно створеним Генеральною прокуратурою приводом не отримувати інформацію від Януковича і не проводити його допит". 


Таким чином, як зазначив співрозмовник, в п'ятницю представникам В.Януковича було відмовлено в клопотанні про проведення очної ставки.

Ще 17 серпня адвокат Януковича направив до ГПУ клопотання про проведення допиту президента Петра Порошенка та інших представників влади в присутності Януковича в режимі відеоконференції. 18 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко підтримав такої очної ставки, але лише на території України.