Екс-керівник ДАІ Анатолій Курінний підозрюється в переслідуванні "Автомайдану"

08:04, 19.08.2016

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому начальнику управління Державної автоінспекції МВС у місті Києві Анатолію Курінному - його обвинувачують в переслідуванні активістів "Автомайдану".

При цьому у Генпрокуратурі підозрюють, що ДАІ МВС України діяла "за попередньою змовою з вищими службовими особами органів прокуратури, судової влади, інших органів державної влади та невстановленими особами" з метою незаконного переслідування працівниками ДАІ учасників руху "Автомайдан" та прийняття суддями "завідомо неправосудних рішень" під час масових акцій протесту в листопаді 2013 року - лютому 2014 року.

Так, у межах досудового розслідування 15 серпня винесено повідомлення про підозру колишньому начальнику управління ДАІ ГУМВС України у м. Києві Курінному Анатолію Володимировичу, 24 квітня 1959 року народження, уродженцеві міста Донецька.

Його підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ст. 340 Кримінального Кодексу України, а саме "внесенні службовою особою до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей, незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій".


"У зв'язку з цим Анатолію Курінному необхідно невідкладно з’явитися для проведення процесуальних дій як підозрюваному до департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України", - повідосляють у відомстві Юрія Луценка.

Нагадаємо, після поїздки активістів "Автомайдану" у Межигір'я в грудні-2013, у водіїв, що там були з протестом, в 2014 році почали масово відбирати права через суд. Головними свідками в таких справах виступали співробітники ДАІ, які складали незаконні протоколи про порушення правил дорожнього руху.