У Києві на залізничних вокзалах шукали бомбу

17:55, 17.08.2016

Вибухотехніки, кінологи, патрульні, слідчі і оперативники шукали вибухові пристрої на Центральному і Дарницькому залізничних вокзалах Києва у середу після обіду. Через анонімний дзвінок евакуювали 700 пасажирів і залізничників.

 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.

 

«Повідомлення щодо вибуху надійшло до чергової частини столичної поліції о 14:26. Оскільки заявник не уточнив, де саме має статися надзвичайна подія, фахівці вибухотехнічної служби, кінологи, патрульна поліція та слідчо-оперативні групи терміново виїхали до Центрального та Дарницького залізничних вокзалів», - йдеться у повідомленні.

 

На даний час правоохоронці завершили перевірку, жодних вибухових пристроїв чи речовин не виявили. Під час відпрацювання місця подій проводилася евакуація громадян: із приміщення Дарницького вокзалу – близько 100 пасажирів, з Центрального залізничного вокзалу – близько 500 пасажирів та 90 співробітників.

 

Зараз поліція намагається встановити особу «телефонного терориста», щоб притягнути його до відповідальності.

 

Відповідно до ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України жартівнику загрожує до шести років ув’язнення.