Прикордонники звинувачують військову прокуратуру в провокаціях

12:57, 17.08.2016
Прикордонники звинувачують військову прокуратуру в провокаціях

У Держприкордонній службі України заявили, що проведення безпідставних обшуків у приміщенні Адміністрації Держприкордонслужби у вівторок стало черговою спробою Військової прокуратури дискредитувати відомство і, організувавши "картинку" для російських ЗМІ, створити конфлікт між прикордонниками та співробітниками Нацполіції.
 
 
"Ми впевнені, що у військовій прокуратурі більшість - це порядні офіцери, які стоять на варті інтересів України. У той же час окремі керівники Військової прокуратури вчора вкотре із незрозумілих мотивів спробували перевести питання кримінальної справи з локального рівня до масштабів відомства. При цьому вони намагались зіштовхнути Держприкордонслужбу і Нацполіцію, організувавши в центрі Києва "маски-шоу" для російського телебачення. А кого з ким зіштовхнуть завтра? Тільки позиція керівництва Держприкордонслужби - не реагувати на провокації - дозволила уникнути банального зіткнення з трагічними наслідками "- йдеться у оприлюдненій в середу заяві прикордонного відомства.


Обшуки були пов'язані зі справою про незаконну вирубку лісів. Згідно з повідомленням прес-служби ГПУ, чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону оголошено підозру за статтею "недбале ставлення до військової служби" в рамках справи про незаконну вирубку лісу.
 
 
 
Як повідомляла "УМ", 16 серпня слідчі військової прокуратури провели обшуки у центральному офісі адміністрації Держприкордонслужби у Києві, адмінбудівлі Західного регіонального управління у Львові та у Чопському прикордонному загоні.