У Києві і Львові тривають обшуки в офісах Держприкордонслужби через вирубку лісу

12:59, 16.08.2016
У Києві і Львові тривають обшуки в офісах Держприкордонслужби через вирубку лісу

Масштабні обшуки проводять слідчі військової прокуратури за підтримки бійців загону поліції КОРД в центральному офісі адміністрації Держприкордонслужби в Києві, в адмінбудівлі Західного регіонального управління у Львові та у Чопському прикордонному загоні у вівторок.

 

Про це повідомив журналіст Роман Бочкала у Facebookі оприлюднив відповідні світлини.

 

«Обшук, зокрема, проводиться в кабінеті першого заступника голови ДПС Василя  Серватюка. Це той самий діяч, за рішенням якого мене «стопанули» на кордоні після розслідувань щодо контрабанди в лісгоспах. За іронією долі слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактами незаконної вирубки лісу на території Чопського прикордонного загону», - написав Роман Бочкала.

 

За даними слідства, державі завдано збитків приблизно на 40 млн. грн. Адже під час  облаштування кордону на ділянці Чопського загону було вирубано 30 км лісу цінних порід і вивезено в Словаччину на загальну суму 1,5 млн доларів.

 

Водночас речник Держприкордонслужби Олег Слободян в коментарях пресі  заявив, що це популістська акція, оскільки відомтво співпрацює зі слідством, тож у слідчих були перепустки у приміщення.

 

 

«Близько 9:30 до адміністрації увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі КОРД, департаменту боротьби з економічними злочинами МВС, виламали двері до підрозділу з управління системою охорони кордону в режимі онлайн, - сказав Слободян у коментарі «Українській правді».

 

«Такі дії схожі на шоу, бо у слідчих були перепуски, виписані заздалегідь. Їм не треба було вриватися. Ми сприяли проведенню розслідування у кримінальній справі по цьому факту, бо зацікавлені в об'єктивному розслідуванні», - наголосив речник Держприкордонслужби.

 

Пан Слободян додав, що напередодні до прокуратури були передані результати службової перевірки з цього питання.

 

Нагадаємо, що днями на Закарпатті за незаконну вирубку лісу до дисциплінарної відповідальності притягнули 15 прикордонників: 6 з них були звільнені, 2 позбавлені військового звання і ще 2 – понижені в посаді. Ще 5 прикордонникам оголошено про неповну службову відповідність.  

 

Як повідомляла прес-служба Держприкордонслужби, перевірка підтвердила факти незаконної вирубки лісу на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Великий Березний», «Новоселиця» та «Гута» Чопського загону.