На Тернопільщині затримали мінометника терористичного батальйону «Восток»

10:58, 16.08.2016
На Тернопільщині затримали мінометника терористичного батальйону «Восток»

Співробітники Служби безпеки України затримали на Тернопільщині бойовика терористичного угруповання «Восток» так званої ДНР, який причетний до мінометних обстрілів позицій ЗСУ.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

 

За даними спецслужби, уродженець Донеччини добровільно подався у терористи в серпні 2014 року. Чоловік пройшов відповідну підготовку і став старшим мінометником артилерійської системи «Нона» у терористичному батальйоні «Восток». Бойовик воював на боці ДНР до березня 2016 року.

 

Слідчі СБУ документально підтвердили участь затриманого терориста у мінометних обстрілах позицій сил АТО в районі міжнародного аеропорту «Донецьк», поблизу міст Харцизьк, Макіївка та Сніжне.

 

«Наприкінці весни 2016 року бойовик, зрозумівши безперспективність майбутнього «молодої республіки» та побоюючись за власне життя, повернувся на контрольовану українською владою територію. Він переховувався у кількох областях України, намагаючись працевлаштуватися. Останнє його місце роботи – сторож на підприємстві в одному з сіл Підволочиського району Тернопільщини», – повідомляють в СБУ.

 

 

Сільського сторожа на робочому місці затримали під час спільної операції співробітники облуправлінь СБУ в Житомирській та Тернопільській областях.

 

Бойовику оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.