У Черкасах облили фарбою пам’ятник борцям за волю України

11:59, 15.08.2016
У Черкасах облили фарбою пам’ятник борцям за волю України

Монумент «Борцям за волю України всіх часів» у Черкасах відмили. (Фото з Facebook "Правого сектору Черкащини")

Сталося це на Алеї слави в центрі міста вночі. Постраждав монумент «Борцям за волю України всіх часів». Одна із його плит, присвячена героїзму воїнів ОУН-УПА, виявилася практично повністю залита фарбою.

 

Окрім цього вандали залишили біля монументу записку: «Союзу з Росією бути. Перемога за нами. Чекайте сюрпризів!», написану російською.

 

Від фарби пам’ятник Героям відмили бійці черкаського «Правого сектора».

 

«Спершу хода московського патріархату, тепер спроба заплямити ім’я ОУН-УПА – це все змушує нас мобілізувати свої сили і навести порядок у Черкасах»,  – написав на сторінці у Фейсбук  керівник черкаського «Правого сектора» Юрій Григор’єв.

 

  

 

Як повідомили «УМ» у прес-службі черкаської обласної поліції, за фактом вандалізму відкрито кримінальну справу, на місці події вилучено речові докази й  тривають слідчі дії.

 

Монумент «Борцям за волю України всіх часів» відкрили 23 квітня під час вшанування захисників Холодноярської республіки. Це 15-метрова гранітна стела, біля якої –вісім брил з написами про етапи боротьби українців за незалежність. А на вершині стели – фігура Архистратига Михаїла.

 

Монумент «Борцям за волю України всіх часів» у Черкасах. Фото Людмили Нікітенко