Андрія Захтея арештували у Криму за "підготовку диверсії"

14:11, 13.08.2016
Андрія Захтея арештували у Криму за "підготовку диверсії"

13 серпня Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні взяв під варту Андрія Захтея. Його звинувачують у "спробі вчинення диверсійних актів у Криму". Про це повідомив "Інтерфаксу", посилаючись на джерело у правоохоронних органах регіону.
 
"Захтея заарештовано на місяць і 26 днів. Суд задовольнив клопотання слідства", - зазначив співрозмовник агентства.
 
Кілька днів тому цей самий суд на закритому засіданні заарештував на два місяці викраденого українця Євгена Панова.
 
10 серпня ФСБ РФ оголосила про запобігання у Криму терактів, які нібито готувала розвідка України. ФСБ РФ повідомила про затримання жителя Запорізької області Євгена Панова.
 
Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали також безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України. Брат Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області і вивезезли в Крим.
 
 
У свою чергу радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що Захтей був двічі судимий.
 
 
"Журналісти інформаційного агентства "Миротворець" вивчили персональні дані А.Р.Захтея, наявні у відкритих джерелах, і виявилося, що це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая", - написав Геращенко на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю.
 
За словами нардепа, затриманий був засуджений у 1998 році на 6,5 років позбавлення волі за грабіж, вчинений групою осіб, 4 роки відбував покарання у Львівській виправній колонії №40, але "на шлях виправлення не став".
 
За даними А.Геращенка, повторно А.Захтея притягували до кримінальної відповідальності у 2008 році за шахрайство, підроблення документів та низку інших злочинів.
 
"У 2011 "Зая" набрав боргів у рідному місті Бориславі Львівської області і просто втік від кредиторів до Москви. Потім перебрався в Євпаторію, де жив досі. Під час Майдану "Зая", як середньостатистичний ватник, постив у себе "ВКонтакте" антиукраїнські гасла", - написав парламентарій.
 
"Загалом, якщо "Зая" і агент, то точно не українських спецслужб. Найімовірніше, його використовують як "консерву" агенти ФСБ", - додав він.