Ридвана Сулейманова ФСБ затримала три тижні тому - Чубаров

13:47, 13.08.2016
Ридвана Сулейманова ФСБ затримала три тижні тому - Чубаров

Ридван Сулейманов, якого ФСБ Росії звинуватила у плануванні диверсій в Криму, був затриманий ще 3 тижні тому. Про це повідомив лідер Меджлісу Рефат Чубаров на сторінці в Facebook

 

"Стали надходити перші відомості про Ридвана Сулейманова. Як ми і припускали, людина реальна і знаходиться у великій біді: був заарештований ФСБ, імовірно, близько 3-х тижнів тому", - написав Чубаров.
 
За словами Чубарова, Сулейманов фактично проживав в одному з сіл Сімферпольсокого району. Рідні Сулейманова приховували його арешт.

"Така поведінка стає нормою для частини жителів Криму, їх лякають тим, що розповівши сусідам про свою проблему, вони більше не побачать живими своїх заарештованих близьких", - написав Чубаров.
 
Як зазначалось, 12серпня російські ЗМІ показали відео, на якому Сулейманов стверджує, що в 2015 році "був завербований в якості агента ГУР Міноборони України і отримав псевдонім "Юзеф".
 
Раніше у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 
Натомість український Генштаб назвав ці заяви провокацією.