Перестрілку в Криму вночі 7 серпня влаштували п'яні російські військові

09:31, 12.08.2016
Перестрілку в Криму вночі 7 серпня влаштували п'яні російські військові

6-8 серпня поблизу контрольно-пропускного пункту Армянськ в анексованому Криму сталося два інциденти, в результаті яких п'яні російські військові застосували зброю. Про це повідомила LB.ua з посиланням на джерела. Народний депутат, голова Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров стверджує, що дані журналістів близькі до того, що спостерігають кримські активісти. 
 
Як повідомляють журналісти, в ніч з 6 на 7 серпня російські військові, які несли службу поблизу КПП Армянськ, відкрили вогонь по російським прикордонникам, які підпливли до них на катерах. Прикордонники почали стрілюватись. В результаті перестрілки один прикордонник був убитий, четверо осіб - військовий і троє прикордонників, поранені.
 
Через добу, в ніч з 7 на 8 серпня російські військові знову стріляли на КПП Армянськ. Цього разу - по цивільному автомобілю, який прямував в Херсонську область.
 
П'ятеро п'яних російські військових зупинили автомобіль "Шкода Фабіа". За кермом автівки був 23-річний житель села Суворове Хафіз Мухамад, в салоні - 20-річна дівчина. Молоді люди їхали до родичів в Хрестівку Чаплинського району Херсонської області. Як повідомили джерела, п'яні військові вимагали від них надати додаткові документи, крім паспорта. Водій попросив їх уточнити, хто вони такі і відмовився надавати документи.
 
Спочатку зав'язалася сварка. Потім військові відкрили вогонь по автомобілю, а після спроби людей втекти - і по ним. Дівчина отримала легке поранення, в хлопця потрапило 6 куль. Як стверджують співрозмовники LB.ua, усвідомивши, що вони накоїли, військові утекли. Незабаром трьох з них затримали.
 
Хафіз Мухамад вижив, вчора чоловік вийшов з коми і перебуває в Червоному в лікарні під охороною. Місцева влада повідомила старійшинам, які намагалися з'ясувати, що сталося, що Хафіз віз вибухівку, тому і постраждав.
 
"Викладене дуже близько до того, що ми відстежували в ці дні", - написав на своїй сторінці Рефат Чубаров, посилаючись на статтю LB.ua. "Очевидно, що після "одкровень" Путіна тепер будуть "ліпити" з пасажирів розстріляного п'яними окупантами автомобіля "місцевих членів терористичної групи", які, мовляв, їхали на зустріч зі своїми "подільниками, яких перекидали з материкової України"", - додав політик.
 
Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску до Криму. Офіційних пояснень з російської сторони щодо перестрілок не було.
 
10 серпня Федеральна служба безпеки Росії звинуватило ГУР Міноборони України в підготовці терактів в Криму. Пізніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна перейшла до терору. Також ФСБ повідомило про затримання української диверсійної групи та назвала два імені - Євген Панов і Андрій Хатей.
 
Як повідомляють місцеві жителі, на території Криму розвішані оголошення про розшук російських військових.