Петро Порошенко доручив організувати розмову з Путіним

16:29, 11.08.2016
Петро Порошенко доручив організувати розмову з Путіним

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ ініціювати розмову з лідерами Європи та США, а також президентом Росії Володимиром Путіним через події в анексованому Криму.
 
"МЗС має організувати телефонні бесіди з керівництвом Німеччини та Франції в тристоронньому нормандському форматі, запросити розмови з віце-президентом США Байденом, президентом Європейської Ради Дональдом Туском і ініціювати розмову з президентом Росії Путіним", - повідомляється на сайті Адміністрації президента.
 
Крім того, Україна ініціює проведення консультацій Ради безпеки ООН. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в офіційному мікроблозі Twitter місії України при ООН. "Терміново: за дорученням Президента Петра Порошенка, Україна ініціює проведення сьогодні консультацій Ради Безпеки ООН по провокації Кремля в Криму", - сказано в повідомленні.
 
Порошенко доручив звернутися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням максимально посилити присутність спостерігачів ОБСЄ в районі адміністративного кордону з Кримом і вимагати від російської сторони, окупаційних військ допустити представників СММ ОБСЄ до об'єктів в Криму.
 
Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки заявила, що Міноборони України нібито відправило до Криму кілька груп диверсантів, щоб вчинити терористичні акти. В ході боїв 7 і 8 серпня, як заявили російські силовики, загинув співробітник ФСБ і військовий.
 
В СБУ відхилили всі звинувачення ФСБ. В РНБО і Міноборони заява російської сторони назвали "брехливим, істеричним і провокаційним".
 
Путін звинуватив Україну в переході до терору і пообіцяв заходи у відповідь. Він також заявив, що переговори в нормандському форматі тепер позбавлені сенсу.