Онищенко тепер розшукуватиме Інтерпол

16:12, 10.08.2016
Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка 10 серпня. Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело в антикорупційних органах.
 
"Уже оголошено у всеукраїнський розшук", - повідомило джерело видання.
 
Сьогодні детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подали документи в Інтерпол для оголошення Онищенко в міжнародний розшук.
 
Нагадаємо, раніше заступник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко повідомляв, що САП готується передати рішення Солом'янського суду в українське бюро Інтерполу про затримку Онищенка.
 
Онищенко та кілька його соратників звинувачуються у присвоєнні коштів державної компанії "Укргазвидобування" і завданні державі збитків на суму 1,6 млрд доларів.
 
9 серпня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про надання дозволу на затримання народного депутата Олександра Онищенка.
 
Депутат двічі не прийшов на допит в НАБУ.
 
В даний час Онищенко знаходиться в Лондоні та просить політичного притулку у Великобританії. Звідти планує судитися з українськими правоохоронцями.