Батальйон ОУН кличе на марш проти МВС

14:36, 09.08.2016
Батальйон ОУН кличе на марш проти МВС

Комітет визволення політв'язків анонсував проведення маршу "Свободу добровольцям" 14 серпня о 18 годині від Майдану Незалежності до будівлі Міністерства внутрішніх справ. Проце повідомляється на сайті комітету.
 
У повідомленні зазначається, що 14 серпня 2016 р. виповнюється 2 роки від створення Добровольчого батальйону ОУН. З цієї нагоди в Українському домі відбудеться великий збір.
 
"По завершенню збору запрошуємо всіх патріотів долучитися до Маршу “Свободу Добровольцям!” на Майдані Незалежності. Маршуємо до МВС. Наші вимоги – “Аваков, припини репресувати добровольців!”", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, вчора прес-центр СБУ повідомив про затримання п'ятьох "терористів" під час закладання вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Сталася перестрілка, під час якої були поранені зловмисник та правоохоронець.
 
У свого чергу, провідник Добровольчого руху ОУН Микола Коханівський заявив, що версія про теракт - лише для обивателів, а насправді це репресії. "ФСБ Расєї через своїх прислужників у СБУ розпочали тотальні репресії проти добровольців батальйону ОУН. На Львівщині сьогодні без жодних пояснень та жодних пред`явлень або звинувачень затримано трьох добровольців батальйону ОУН та активістів Добровольчого руху ОУН: друга "Партизана", друга "Негідника" та друга "Шпіка", - зазначив він. В помешканні "Партизана", за словами провідника, відбувся "незаконний обшук".
 
Коханівський зазначив, що "основні звинувачення, які можна сьогодні ліпити добровольцям" - це те, що вони "не пили горілку, не торгували зброєю, не кришували контрабанду".
 
За словами провідника, репресії проти ОУНівців – це "помста Москви через своїх агентів у СБУ за погром російських банків та перешкоджання московській "мирній" ході". Як зазначає Коханівський, саме після цих акцій йому повідомили про те, що “помста не забариться”.
 
В організації впевнені, що мета репресій - залякати інших активістів та продовжувати дискредитацію загалом добровольчого руху.
 
"І ми чітко розуміємо, що виконавцями замовних репресій з Москви є Порошенко і Грицак – дві особи, які займають відверто антиукраїнську позицію", - заявив Коханівський.