Місто-господар Євробачення-2017 визначать 24 серпня

13:23, 09.08.2016
Місто, яке стане господарем пісенного конкурсі Євробачення-2017, визначать до Дня Незалежності. Про це повідомив заступник генерального директора Національної телерадіокомпанії України Олександр Харебін в ефірі 5 каналу.
 
При йьому він підкреслив, що всі міста, які претендують на проведення Євробачення наступного року, мають ряд недоліків.
 
"Україна фактично не має арени, сцени, на якій може бути проведено конкурс. Тобто, безапеляційно ми не могли сказати ні в травні, ні в червні, ні в липні, що Київ чи Львів, або Одеса, або будь-який інший місто в Києві, в Україні мають можливість провести конкурс", - сказав Харебін.
 
Нагадаємо, українська співачка Джамала (Jamala) з піснею "1944" перемогла в фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2016", який проходив в суботу в Стокгольмі (Швеція), і привезла "Євробачення-2017" в Україну.
 
Заявки на проведення конкурсу подали шість українських міст - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу на право проведення "Євробачення-2017" оргкомітет відібрав три міста - Київ, Дніпро і Одеса.
 
Місто-господаря "Євробачення-2017" мали оголосити 1 серпня у прямому ефірі телеканалу "UA:Перший". Заступник гендиректора Михайло Шматов попередньо повідомляв, що переможця оберуть 27 липня, коли засідатиме Кабмін. 
 
25 липня представники Європейської мовної спілки та НТКУ проінспектували перше місто-фіналіст. Делегація відвідала Дніпро, яке претендує на проведення у місті пісенного конкурсу «Євробачення 2017». Опісля інспекція побувала у Києві та Одесі.
 
27 липня Міністерство культури України заявило про перенесення на невизначений термін визначення міста-переможця на проведення Євробачення-2017, назвавши причиною перенесення затримку з фінансовими гарантіями, не уточнивши, які саме.
 
Кабінет міністрів прийняв розпорядження, згідно з яким на проведення Євробачення-2017 передбачено виділити кошти в розмірі не менше 15 мільйонів євро.