Надія Савченко пропонує дружинам Порошенка та Медведчука вести переговори з бойовиками

18:21, 08.08.2016
Надія Савченко пропонує дружинам Порошенка та Медведчука вести переговори з бойовиками

Народний депутат з фракції "Батьківщина" Надія Савченко хоче брати участь у переговорах з бойовиками з обміну полоненими на Донбасі, а її сестра Віра Савченко як парламентера пропонує першу леді Марину Порошенко та дружину Віктора Медведчука - Оксану Марченко. Про це вона заявила під час мітингу родичів полонених на біля Адміністрації Президента.
 
За словами Надії Савченко, вона запропонувала Президенту України Петру Порошенко два варіанти переговорів щодо звільнення полонених на Донбасі.
 
Перший - поїхати самій. "Я пропонувала їхати прямо туди на перемовини. Я говорила, що якщо хочуть, нехай дадуть мені якусь команду, не хочуть – я поїду сама", – сказала депутат. І додала, що конкретної відповіді на таку пропозицію вона не отримала.
 
Другу пропозицію главі держави підказала Надії її сестра Віра Савченко. "Моя сестра пропонувала іншу схему: щоб перша леді Марина Порошенко і Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука, як жінки, якщо чоловіки не можуть домовитися, вели оцей проект про перемовини. Так само на це не відреагували, сказали, що президент – єдиний перемовник", – заявила Савченко.
 
Вона запропонувала, щоб переговори з бойовиками про звільнення українських полонених вели перша леді України Марина Порошенко і Оксана Марченко - дружина кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука. Вона назвала два варіанти щодо звільнення полонених на Донбасі.
 
Учасники акції мають намір підписати лист-звернення до президента щодо звільнення українських заручників.
 
Нагадаємо, Надія Савченко організувала мітинг під Адміністрацією Президента у Києві. Учасники заходу вимагають у Порошенка будь-яким способом звільнити українських полонених.
 
4 серпня Савченко на знак протексту проти бездіяльності влади у процесі обміну полонених оголосила голодування.