Суд переніс розгляд апеляції на арешт Єфремова на 10 серпня

15:59, 08.08.2016
Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на запобіжний захід екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова на 10 серпня 2016 року. Таке рішення суд прийняв на засіданні в понеділок, 8 серпня.
 
"Оскільки тільки сьогодні надійшов текст апеляційної скарги. Переноситься на 10 серпня, на 15:00", - повідомив суддя Глиняний.
 
Сторона захисту, обвинувачення не заперечували проти перенесення розгляду скарги.
 
Єфремов заявив, що не визнає себе винним у тому, в чому його звинувачують. "Мені не пред'явлено жодного звинувачення, в чому б я був винен", - сказав він у інтерв'ю журналістам. і додав, що всі підозри, які були йому пред'явлені, не підтверджені, а його самого просто "вписали в стратегію".
 
За його словами, він уже два роки не відвідував Луганщину - з серпня 2014 року.
 
Коментуючи арешт колишнього соратника по Партії регіонів Володимира Медяника, Єфремов сказав: "Ця людина все робила, щоб бути сумлінним депутатом".
 
Нагадаємо, 1 серпня рішенням Печерського суду Єфремов був заарештований на два місяці. Екс-регіонала підозрюють у заволодінні майном, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР".
 
Коли вина Єфремова буде доведена, йому може загрожувати до 15 років ув'язнення.
 
Адвокати Єфремова вважають підозра Єфремову необгрунтованим і наполягають на тому, щоб його арешт був визнаний незаконним. Захист Єфремова також подала заяву до Генпрокуратури про те, що при обранні запобіжного заходу на суд чинився тиск.
 
Сьогодні Печерський суд також заарештував на два місяці соратника Єфремова, екс-нардепа від ПР Володимира Медяника за підозрою в скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 і ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України - вчинення умисних дій, спрямованих на зміну меж територій України та наданні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної угруповання т.зв. "ЛНР".
 
Нагадаємо, суд заарештував Єфремова на 2 місяці.