Євродепутатам покажуть кулі та осколки, витягнуті з поранених військових

17:21, 06.08.2016
Євродепутатам покажуть кулі та осколки, витягнуті з поранених військових

У серпні депутатам Європарламенту, які приїдуть до України, медики обласної лікарні імені Мечникова у Дніпрі продемонструють осколки та кулі, які лікарі дістали з ран бійців, які захищають Україну на Донбасі. Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на сторінці в Facebook.
 
"Це правильна ініціатива - показати, чим вбивають українців. А наше завдання - показати ці свідчення світові. Уже в серпні це побачать депутати Європарламенту, які приїжджають в Україну. Зробимо все, щоб ці експонати вбивства українців побачили якомога більше європейців", - написала депутат.
 
За два роки війни на Сході лікарі з Дніпра зібрали чималу колекцію. Серед них - кулі та осколки від сучасної зброї, починаючи від стрілецької, кулі від гвинтівок і автоматів, а також товстостінні важкі осколки від "Градів. Є й фрагменти від 120-міліметрових мін, танкових снарядів та боєприпасів до різноманітних самохідних установок. Найдрібніші з них, як зазначають лікарі, найнебезпечніші, бо мають велику швидкість польоту.
 
"Лікарі військових госпіталів кажуть, що про жорстокий характер вітчизняної війни проти України можна судити з поранень наших військових. Таких страшних ран медики, які бували в різних гарячих точках, ніколи раніше не бачили", - зазначила Ірина Геращенко.
 
За два роки бойових дій на сході України лікарі з Дніпра врятували життя більш ніж двом тисячам військовим та провели понад 3,5 тисячі операцій.
 
Слідчі органи вилучають осколки у лікарів, як докази військових злочинів.