Росія підтягнула "Гради" в Торез, Красний Луч і Донецьк

15:01, 06.08.2016
Росія підтягнула "Гради" в Торез, Красний Луч і Донецьк

На окупованій території Луганської та Донецької областей українські військові зафіксували ракетні системи "Град", артилерійські установки і танки. Ці та інші дані про скупчення техніки Збройних сил Росії на території України Головне управління розвідки Міноборони передало представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
 
«У районах поблизу Фащівки, Торезу, Красного Лучу і Донецьку зафіксовано наявність танків, САУ, артилерійських систем калібром понад 100 мм і 122-мм ракетних систем залпового вогню« Град ». Інформація про це надана представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - повідомили в ГУ розвідці.
 
Також розвідники зафіксували, що колона з військовою технікою перетнула кордон з боку россійського Куйбишева до Маринівки Донецької області. Агресори завезли танки, броньовані машини, артилерійські установки та автомобільну техніку.
 
Крім того, з Росії у Ровеньки надійшло 10 цистерн з паливом, а в Довжанський - залізничний ешелон з військовою колісною та гусеничною технікою, в Дебальцеве бойовикам завезли два вагони з боєприпасами.
 
Російське окупаційне командування вдосконалює інженерне обладнання переднього краю на кількох напрямках.
 
Новоайдарський - на передових позиціях здійснюється фортифікаційне обладнання опорних пунктів. На рубежі Веселеньке – Хрящівка – Піонерське встановлюються мінні загородження; 
 
На Слов’янському напрамку, поблизу селище Нижнє Лозове укріплюються позиції мінометних та мотострілецьких підрозділів.
 
Також на Донеччині вороги укріплюють позиції у районах поблизу Петрівського та Оленівки.