У Луганську підірвали лідера самозваної ЛНР Ігоря Плотницького (відео)

09:45, 06.08.2016
У Луганську підірвали лідера самозваної ЛНР Ігоря Плотницького (відео)

В окупованому Луганську у результаті вибуху поранено главу самопроголошеної Луганської народної республіки"Ігора Плотницького. Про це повідомляють у штабі Плотницького.
 
Сьогодні вранці на перехресті вулиць Карпінського і Ватутіна у Луганську поряд з машиною Плотницького стався потужний вибух. Плотницький отримав поранення та був госпіталізований до місцевої лікарні. 
 
Сепаратист і колишній депутат від Партії регіонів Олег Царьов повідомив, що главар бойовиків - у важкому стані. "Машина потрапила під спрямований вибух дуже потужної сили, була закладка фугасу під машину", - написав він на своїй сторінці у Facebook.
 
Місцеві правоохоронці повідомляють, що саморобний вибуховий пристрій було прикріплено до стовпа, який під час вибуху впав на дорогу.
 
Двоє осіб, які супроводжували Плотницького у машині, госпіталізовано у важкому стані до травматології місцевої обласної лікарні, а саму лікарню охороняють автоматники.
 
Користувачі соцмереж повідомляють, що під час вибуху загинуло двоє осіб, а ще кілька - отримали поранення.
 
Вибухова хвиля пошкодила фасади прилеглих будівель, осколками вибито скло. Вибух був дуже сильним, місцеві жителя чули його в різних кінцях Луганська.
 
 
Пізніше лікарі повідомили, що поранення у Плотницького неважке і не загрожує життю. "Робиться необхідний комплекс медичних процедур. Загрози життю Плотницького поранення не представляє", - повідомив "Інтерфакс" з посиланням на джерело в лікарні Луганська, куди госпіталізовано глава ЛНР.
 
На даний момент територія в радіусі кілометра від місця події оточено поліцією. Ведеться слідство.
 
Нагадаємо, з 21 травня 2014 року Плотницький був "міністром" самопроголошеної "ЛНР", а вже через три місяці її очолив.
 
Ватажок бойовиків переніс проведення "місцевих виборів" на окупованій частині Луганської області з 24 липня на 6 листопада.
 
Бойові дії на сході України почалися в середині квітня 2014 року. За два роки, за даними помічника генсека ООН Івана Шимоновича, загинуло 9 тисяч 470 осіб, ще 21 тисяча 880 людини було поранено.