На Хмельниччині затримано вбивцю водія BlaBlaCar зі Львова

20:43, 05.08.2016

Поліція затримала Дмитра Голуба, підозрюваного у вбивстві водія з онлайн-сервісу BlaBlaCar Тараса Познякова. Затримання відбулося у четвер, а вже у п’ятницю Києво-Святошинський районний суд Київської області заарештував Голуба на два місяці.

 

Про це повідомляє голова Національної поліції Хатія Деканоідзе на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю ввечері.

 

«Щодо розслідування резонансної справи Тараса Познякова («Блаблакар»): учора поліцією у Хмельницькій області був затриманий Дмитро Голуб», - повідомила пані Деканоїдзе.  

 

За словами глави Нацполіції, Дмитра Голуба підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 і 12 част. 2 ст. 115 (умисне вбивство), част. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та част. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

 

«5 серпня Києво-Святошинський районний суд Київської області ухвалив рішення про утримання Голуба під вартою – 60 діб до 2 жовтня. Оперативно-розшукові та пошукові заходи тривають!», - написала Хатія Деканоїдзе.

 

Нагадаємо, Тарас Позняков зник 4 квітня дорогою зі Львова до Києва. В автомобілі з ним були два попутника. В останній раз вуличні камери зафіксували машину Познякова на АЗС приблизно за 40 км від Києва, а зв'язок з ним зник в районі села Бобриця за 25 км від столиці.

 

Автомобіль був знайдений через тиждень в одному з гаражів Києва.

 

За підозрою у вбивстві в розшук були оголошені громадянин Росії Луан Кінгісепп і громадянин України - Дмитро Голуб.