У Ріо віце-консул Росії застрелив грабіжника

11:46, 05.08.2016
У Ріо-де-Жанейро в Бразилії віце-консул Росії застрелив грабіжника, який напав на нього та його сім'ю в машині. Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі з посиланням на бразильську поліцію. 
 
У повідомленні говориться, що авто віце-консула, яке застрягло в пробці неподалік від Олімпійського парку, атакувало двоє осіб на мотоциклі. Як стверджують очевидці, нальотчик, який сидів на задньому сидінні, розбив бокове скло в машині дипломата і, погрожуючи револьвером, почав вимагати зняти і віддати йому годинник. У машині на той момент разом з віце-консулом були його дружина та донька.
 
Віце-консул спробував відбити напад. Зав'язалася бійка і нападник був застрелений зі своєї же зброї. "Віце-консул застосував фізичну силу до злочинця, і в ході боротьби зброя нападника вистрілила. Від отриманих поранень нападник помер на місці", - говориться в заяві відділу з розслідування вбивств бразильської поліції.
 
Спільник нападника втік з місця події, поліція його розшукує.
 
Як повідомляють бразильські ЗМІ, російський віце-консул народився Ріо-де-Жанейро і добре володіє японським бойовим мистецтвом джиу-джитсу.
 
Поліція офіційно не називає імені віце-консула. За інформацією журналістів, його обов'язки виконує бразильський юрист на ім'я Маркос Сезар Ферес Брага.
 
У російському консульстві в Ріо-де-Жанейро  заперечують причетність їх дипломатів до події. "Не виключено, що людина, яка була залучена до даного інциденту, представилась співробітником генерального консульства", - прокоментував журналістам генконсул Росії в Ріо Володимир Токмаков. Він додав, що всі російські дипломати, а також співробітники російських закордонних установ, розташованих в Ріо-де-Жанейро, живі, здорові і до цього випадку не мають.
 
У поліції Ріо-де-Жанейро зазначають, що у місті на автомобіля, які застрагли у пробці, нападають досить часто. Як правило, грабіжники діють групою і пересуваються на мотоциклах.
 
Під час Олімпійських ігор, які відкриваються 5 серпня, порядок і безпеку в Ріо-де-Жанейро будуть забезпечувати близько 86 тисяч поліцейських і військових.