У Бучі виділили землю для організації Іллі Киви після обшуків у мера Федорука

20:08, 03.08.2016
У Бучі виділили землю для організації Іллі Киви після обшуків у мера Федорука

Термінова сесія Бучанської міськради у понеділок.

Депутати Бучанської міськради виділили один гектар землі під забудову «Всеукраїнському союзу ветеранів АТО» під час позачергової сесії у понеділок. Голова союзу, скандально відомий Ілля Кива подякував за це меру Бучі Анатолію Федоруку, якому закидають «дерибан» лісу.

 

Про це повідомляє видання «Громада Приірпіння» у середу.

 

Про сесію провладних депутатів від партії «Нові обличчя» повідомили за кілька годин до її проведення, хоча за законом проекти рішень мають бути оприлюднені за 20 робочих днів до сесії.

 

Депутатів міськради, які перебувають в опозиції до мера Бучі Анатолія Федорука (зокрема, депутатів від партії «Свобода») про сесію не повідомили узагалі. Дехто з них дізнався про сесію лише з повідомлень у соцмережах.

 

Сесію проводив особисто міський голова Анатолій Федорук. Саме він наполягав на тому, що потрібно виділити земельну ділянку ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО».

 

В результаті, 18 депутатів проголосували за дозвіл «Всеукраїнському союзу ветеранів АТО» укласти з забудовником договори суперфіції під багатоквартирну забудову нібито для воїнів АТО на площі 1 га по вулиці Івана Кожедуба.

 

Одним із засновників цієї громадської організації є колишній начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Кива, який цього літа балотувався в нардепи на Херсонщині. А сама спілка зареєстрована у Миколаєві.

 

Заступником керівника штабу «Всеукраїнського союзу ветеранів АТО» є дехто Армен Согомонян. В соцмережі про себе він пише, що працює радником міністра МВС Арсена Авакова.

 

Користувачі соцмережі припускають, що таке виділення землі може бути свого роду «відкупом» Федорука від правоохоронців. Тим більше, що землю надали невідомій організації з іншою пропискою, тоді як місцеві ветерани АТО землі не отримали.

 

Журналістка і активістка з Бучі Олена Жежера написала у Facebook: «Юрій Луценко поки ви працюєте, наші діячі теж не дрімають. Шукають захисту в кого тільки можна. Але розраховуються не з власної кишені, а ресурсом громади! Так стараються, бідосі, що землю вже на позачергових сесіях роздають. Цього разу пощастило Іллі Киві. Ну, мало ж йому хоч десь пощастити».

 

Волонтер Роман Сініцин стверджує, що землю виділили «бутафорній кишеньковій спілці ветеранів АТО з Кивою на чолі та рядом цікавих персонажів в керівництві», які належать до оточення міністра МВС Арсена Авакова.

 

«Два тижні тому у мера Бучі Федорука проводять обшуки і виїмки документів та цінностей. Федорука не закривають, підозру ще не вручили, - написав Роман Сініцин. - Позавчора Федорук збирає позачергову термінову сесію міськради і виділяє гектар землі в Бучі... Кому? Аваковським. У Федорука в міськраді більшість, тому інших депутатів не запрошують. Ви уявляєте скільки коштує гектар лісу в Бучі?».

 

 

Натомість Бучанська міськрада на своїй сторінці у Facebook повідомила у середу, що голова ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Ілля Кива подякував меру Анатолію Федоруку «за підтримку воїнів АТО та родин, ветеранів та збереження миру та цілісності держави».  

 

Подяку представник Киви вручив секретарю Бучанської міської ради Василю Олексюку.

 

 

Нагадаємо, 21 липня в будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука та його кума, мера Ірпеня Володимира Карплюка слідчі Генпрокуратури провели обшуки. Міських голів підозрюють у перевищенні службових повноважень під час розпорядження землею загальною площею 890 га.