У Донецькій області затримали священнослужителя з гранатометами

08:12, 02.08.2016
У Донецькій області на блокпосту в селищі Мангуш поліцейські затримала священнослужителя, який намагався вивести із зони АТО два гранатомета РПГ-18 і шість гранат: дві зразка Ф-1 та чотири "РГД-5". Про це повідомив керівник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін в Facebook.
 
"Мангуш. Стаціонарний пост поліції. При огляді мікроавтобуса у пасажира виявили п'ять гранат і 2 РПГ. Власник арсеналу - священик, 1969 року народження. Сьогодні прямував з Волновахи в Чернівецьку область на попутках. Ось багато бачив у своєму житті, але таке - вперше. каже - везу на пам'ять від військових ", - написав Аброськін.
 
47-річний затриманий розповів поліції, що він священник, останні два тижні перебував у Мар'їнці та Волновасі. А зараз повертається додому і на згадку про військових в АТО везе зброю, щоб "глушити рибу".
 
У відділі комунікації поліції Донецької області зазначили, що аби вчасно блокувати перевезення нелегальної зброї масового ураження у регіоні створено мережу блокпостів, на яких здійснюють ретельні перевірки.
 
На місці працює слідчо-оперативна група Мангушський відділення поліції. Боєприпаси вилучено.
 
Священнику загрожує позбавлення волі до семи років за а ч.1 ст.263 КК України занезаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.