У Туреччині заарештували військових за намір захопити Ердогана в Мармарисі

09:37, 01.08.2016
У Туреччині затримали дев'ять військових, яких звинувачують у скоєнні нападу на готель в Мармарисі, де знаходився президент країни Реджеп Тайіп Ердоган в ніч спроби військового перевороту. Про це повідомляє Anadolu.
 
Військових затримали завдяки повідомленню місцевих жителів, які помітили солдатів. Вони не встигли захопити президента, оскільки він покинув будівлю незадовго до нападу. Один з підозрюваних розповів, що вбивати Ердогана вони не планували.
 
Ердоган подписав указ, яким наділив апрезидента і прем'єр-міністра правом віддавати прямі розпорядження командуючим армією, військово-повітряними силами і флотом.
 
Нагадаємо, 16 липня група військових від імені Генштабу ЗС Туреччини оголосила про перехід влади в країні в їх руки і про відсторонення від неї турецького керівництва.
 
Після цього прем'єр-міністр Туреччини завив, що в країні почався військовий переворот, глава Генштабу узятий в заручники, в аеропорт Стамбула увійшли танки, там почалася стрілянина. Біля будівлі парламенту також був відкритий вогонь. 
 
До ранку заколот придушили.
 
В організації заколоту підозрюють опозиційного мусульманського клірика Фетхуллаха Ґюлена.
 
У Туреччині заарештовано близько 15 тисяч - військові, судді, вчителі та викладачі, журналісти тощо за звинувачення у причетності до перевороту. В результаті всіх цих подій постраждало 265 осіб.