Підсумки хресного ходу в Києві: одна кримінальна справа та дев'ять тимчасово затриманих

20:27, 28.07.2016
Національна поліція України підбила підсумки хресного ходу в Києві, який відбувся 27-28 липня : порушено одну кримінальну справу та проведено дев'ять профбесід. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України.
 
Поліція відкрила одне кримінальне провадження за статтею про хуліганство.
 
Дев'ятеро осіб запросили до поліцейських дільниць для проведення профілактичних бесід. Як уточняє прес-служба, двоє з них мали намір кидати курячі яйця по учасниках ходи, четверо - "озброїлися" плакатами, які "могли своїм змістом спровокувати конфлікт". Ще трьох громадян правоохоронці запідозрили у спробі пронести заборонені предмети на територію Києво-Печерської Лаври. В одного з них поліцейські виявили газовий балончик. Усіх дев'ятьох затриманих відпустили після з'ясування осіб і профілактичних бесід.
 
Також правоохоронцям вдалося нейтралізувати потенційну загрозу вибуху. "Кінологи зі службовими собаками виявили закладку з бойовими гранатами на Житомирській трасі в районі сел. Капітанівка Києво-Святошинського району. Закладку локалізували і знешкодили поліцейські-вибухотехніки. За фактом виявлення боєприпасів відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України", - повідомили в Нацполіції.
 
27 і 28 липня в церковних заходах взяли участь по 15 тисяч громадян щодня. 
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правопорядок в дні хресного ходу в Києві забезпечували близько п'яти тисяч столичних правоохоронців і бійців Нацгвардії.
 
Для охорони правопорядку під час хресного ходу МВС ввело в столиці особливий режим.