Глава МВС Аваков домовився з митрополитом Онуфрієм про автобуси і Володимирську гірку

19:29, 26.07.2016
Глава МВС Аваков домовився з митрополитом Онуфрієм про автобуси і Володимирську гірку

Хресна хода вже під Києвом.

Керівництво МВС досягнуло згоди з УПЦ Московського патріархату про те, що учасники хресної ходи на підході до Києва зупиняться, після чого до центру столиці вони попрямують на автобусах. На молебень на Володимирській гірці не пропустять жодного іноземця.

 

Про це у вівторок, під час прес-конференції, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 

«На сьогоднішній момент обидві групи віруючих перебувають неподалік від Києва. Ми домовилися з владикою Онуфрієм, очільником УПЦ Московського патріархату про те, що зараз ми локалізуємо цю ситуацію, що зараз віруючі зупинять цю ходу, сядуть у автобуси і відбудуть у місце ночівлі», - сказав пан Аваков.

 

За словами міністра Авакова, вже у середу, під час молебня, запланованого на Володимирській гірці об 11:00, буде введено «особливий режим контролю».

 

«Будь-який громадянин може прийти на цей молебень. Ми забезпечимо його безпеку. Доступ до Володимирської гірки буде відбуватися через відповідний контроль безпеки, який включає в себе близько 20 рамок металошукачів. Крім того, буде проводитися особистий огляд сумок і рюкзаків», - розповів Арсен Аваков.

 

Глава МВС попередив учасників хресної ходи про необхідність мати при собі документи, що посвідчують особу.

 

«Тому що громадяни України мають право на вільні, мирні зібрання, згідно Конституції, а іноземці – ні. І тому що ми не хочемо, щоб з молебню зробили провокацію», - пояснює Арсен Аваков.

 

Глава МВС також попереджає, що правоохоронці проведуть ретельний огляд усіх автобусів, якими скористаються хрестоходці.

 

«Повний контроль усіх автобусів! Не буде ні сепарів, ні озброєних головорізів, ми за цим стежимо, все буде нормально», - підкреслив Арсен Аваков.

 

«Я звертаюся до всіх патріотів: не дайте перетворити цей релігійний ритуал в провокацію в масштабах всієї країни. Давайте дамо цій ситуації пройти рутинно», – закликає міністр.

 

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко додав, що піша хода відбудеться вже після молебню: віруючі зможуть пройти від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

 

Нагадаємо, що згідно плану організаторів хресної ходи з УПЦ Московського патріархату, учасники ходи двома колонами (східна – зі Святогірська і західна – з Почаєва) мають прийти до Києва 26-27 липня, напередодні Дня хрещення Русі. Після чого на Володимирській горці відбудеться молебень за мир. Завершення ходи заплановане у Києво-Печерській лаврі.