Українські військові показали докази присутності росіян на Донбасі

20:34, 25.07.2016
Українські військові показали докази присутності росіян на Донбасі

Представники штаб сил АТО показали зброю, боєприпаси та предмети екіпіровки, які вилучили у диверсійно-розвідувальної групи під час бойового зіткнення біля села Новозванівка Попаснянського району Луганської області 23 липня. Про це повідомляється на сайті Антикризового медіа-центру.
 
Серед трофеїв українських військових - міни, гранати з запалами, підривники, автомат Калашникова 1966 року випуску, провід для розтяжок, велика кількість снарядів, лопатка, компас, речовий мішок, документи і російські рублі.
 
Як зазначив начальник прес-центру штабу АТО Валентин Буряченко, зброя і предмети екіпіровки мають маркування російських виробників. "На етикетці видно, що розгрузка виготовлена ​​в РФ, міна МОН має маркування заводу - ні в Україні, ні інших країнах СНД ця міна не проводилася, вона зроблена в РФ. Росія оновлює свої військові склади, відправляючи застарілу зброю бойовикам разом з гумконвоямі, які незаконно і безконтрольно перетинають державний кордон України", - заявив він.
 
За словами начальника прес-центру, атака на спостережний пункт ВСУ під Новозванівка почалася о 8:50 ранку. Відкривши вогонь у відповідь, українські військовослужбовці убили двох і поранили чотирьох диверсантів. Оглянувши тіла загиблих, війсковослужбовці з'ясувал, що в вилазці проти них брали участь російські спецназівці за прізвиськами "Лом" і "Тихий". "За даними СБУ, "Лом" - це Олександр Ломов, командир розвідувального підрозділу 15-го батальйону територіальної оборони СРСР "Брянка". Його напарник "Тихий" - Олексій Колосовський, з того ж підрозділу. Батальйон у складі 260 осіб дислокується під Первомайському",- зазначив Валентин Буряченко.
 
23 липня, український спостережний пункт намагалися атакувати кілька разів. В результаті чтирьох нападників було вбито і дев'ятеро поранено. Українські військові теж зазнали втрат: один загиблий і троє поранених.
 
Раніше в ОБСЄ заявили про погіршення ситуації в Луганській області. Сепаратисти, в свою чергу, звинувачують в обстрілі і провокації українських військових.