Порошенко попередив про терористичні загрози в Україні

15:43, 25.07.2016
Президент України Петро Порошенко доручив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману і меру Києва Віталію Кличку вжити заходів, щоб забезпечити громадський порядок та безпеку. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
 
На думку глави держави, останні події, які відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичних загроз і різке погіршенні криміногенної ситуації. За його словами, це пов'яане з "неконтрольованим оборотом зброї, вибухівки та боєприпасів всередині країни, та з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі"
 
У своєму листі до прем'єра та мера столиці Президент звернувся з проханням встановити у всіх обласних центрах, а при необхідності - в містах і районних центрах, в місцях найбільш масового скупчення людей прилади для зовнішнього контролю (відеоспостереження) з тривалим збереженням записів. На його думку, такі заходи підвищать оперативність реагування правоохоронців на правопорушення.
 
Крім того, Петро Порошенко наголосив на необхідності посилити протидію неконтрольованого обігу зброї, вибухівки та боєприпасів.
 
 
20 липня загинув журналіст Павло Шеремет в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, проте її самої в авто не було. Поліція кваліфікувала вибух авто з Шереметом як умисне вбивство.
 
Як повідомлялося, у Києві поліцейський створив власну банду. 
 
Мужчина жбурнув "коктейль Молотова" в вітрину магазину в столиці.