У Болгарії щодня затримують по 200 мігрантів з Туреччини

13:15, 24.07.2016
Влада Болгарії заявила про ажіотаж і важку ситуацію на південному кордоні країни через події в Туреччині а потік біженців. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Бойко Борисов.
 
"Відчувається ажіотаж і занепокоєння. Проблема не тільки в біженців, але і в складній ситуації в Туреччині, де оголошено надзвичайний стан. Це не може не впливати на нас", - розповів прем'єр. І додав, що після перевороту в Туреччині щодня при в'їзді в Болгарію затримують по 150-200 мігрантів.
 
За його словами, угода між Туреччиною і ЄС щодо мігрантів "практично не працює".
 
Крім того, Болгарія посилила охорону на кордоні з Грецією, так як на деяких ділянках вона не контролювалася взагалі. 
 
Бойко Борисов вже провів зустріч з представником міністерства оборони Туреччини з вищих кіл, щоб обговорити прийняті армією і службою безпеки заходи. "Армія, поліція і жандармерія працюють і готуються до серйозних проблем з біженцями", - констатував він. 
 
Увечері 15 липня група турецьких військових намагалася вчинити переворот. На вулиці Анкари і Стамбула вийшла військова техніка. Бунтівники намагалися захопити ключові урядові об'єкти.
 
Президент Туреччини Тайіп Ердоган закликав цивільних вийти на вулиці Анкари і Стамбула і протистояти путчу. Турецькій владі вдалося відновити повний контроль. В ході спроби перевороту загинули майже 300 осіб.
 
Турецька влада визнали ватажком путчистів головнокомандувача ВПС Туреччини генерала Акіна Озтюрка.
 
Країною прокотилася хвиля затримань і звільнень у зв'язку зі спробою перевороту.