Луценко планує підписати повідомлення про підозру щодо Онищенка

11:00, 24.07.2016
Генеральний прокуратур України Юрій Луценко на наступному тижні планує підписати повідомлення про підозру проти народного депутата Олександра Онищенка, якого звинувачують в махінаціях з продажем газу "Укргазвидобування". Про це повідомив генпрокурор.
 
«За весь цей період, який я працюю в Генпрокуратурі, не було жодного випадку, коли б я не підставив плече допомоги своїм колегам у боротьбі зі злочинністю, як, наприклад, у справі Онищенко», - заявив він.
 
За словами генпрокурора, він повернув підозру на доопрацювання в Національне бюро розслідування. 
 
«Наскільки я знаю, їх доопрацьована підозра зайшло в ГПУ, зараз наші експерти її вивчають, як тільки проставлять візи всі наші кращі процесуалісти, я цю підозру підпишу, думаю, що це буде на наступному тижні», - зазначив Юрій Луценко. 
 
Олександра Онищенко підозрюють в «створенні злочинної організації з метою заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність з найбільшою в Україні газовидобувною компанією «Укргазвидобування».
 
За попередніми даними, в результаті застосування цієї газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд грн.
 
Антикорупційне бюро вже затримало 12 підозрюваних у цій справі.
 
5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Олександра Онищенко. На даний час він знаходиться за межами України.
 
12 липня в Генпрокуратурі повідомили, що Олександра Онищенко оголосять в міжнародний розшук, якщо він не з'явиться на допит у повторному виклику.
 
13 липня прокурор Генеральної прокуратури Ольга Коріняк заявила, що повідомлення про підозру народного депутата допрацьовується і буде підписано після приведення у повну відповідність до вимог Кримінального процесуального кодексу.