В АТО затримали офіцера 53-ї бригади, який продавав боєприпаси бойовикам

16:30, 22.07.2016
В АТО затримали офіцера 53-ї бригади, який продавав боєприпаси бойовикам

Заступника командира 53 окремої механізованої бригади ЗСУ був заарештований правоохоронцями в зоні АТО за підозру у продажу  боєприпасів бойовикам, яких підтримує Росія. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.
 
За його словами, військового затримали "на гарячому". "Військовий чиновник, будучи залученим в проведення АТО на території Донецької області, протягом червня-липня 2016 року з метою особистого збагачення продав цивільній особі більше п'ять тисяч одиниць боєприпасів: патрони калібру 7,62 мм і 5,45 мм, гранати РГД -5ю За що отримав 66 тисяч 800 грн", - повідомив військовий прокурор.
 
Правоохоронці шукають співучасників злочину, встановлюють походження боєприпасів. Зраднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років відповідно.
 
На своїй сторінці у Facebook Анатолій Матіос прокоменував: "Продавав смерть, що могла (вже не зможе) наздогнати підлеглих, цивільних або випадкових людей".
 
За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.