Сєвєродонецьк святкує другу річницю визволення від окупантів

15:00, 22.07.2016
Сєвєродонецьк святкує другу річницю визволення від окупантів

У Сєверодонецьку святкують другу річницю звільнення.

Місто Севєродонецьк, яке зараз є адміністративним центром Луганщини, було звільнено від бойовиків та російських окупантів бійцями Криворізької бригади Національної гвардії України (військова частина 3011) під керівництвом генерал-майора Олександра Радієвського 22 липня 2014 року.

 

Того ж дня було звільнено і райцентр Попасна. Але вже наступного дня кілька героїв- командирів з Кривого Рогу, разом із генералом Радієвським, загинули під час звільнення сусіднього Лисичанська.

 

Вшановуючи пам'ять про загиблих героїв дячні мешканці Сєверодонецька встановили на площі Миру пам’ятник генерал-майору Олександру Радієвському. Згідно плану святкових заходів, у п’ятницю ввечері відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Радієвському.

 

У Сєверодонецьку також відбудеться військово-патріотична акція «Армія – дітям», мистецький проект «Уквітчаймо миром Україну», конкурсно-розважальна програма «Сєвєродонецька вишиванка», соціально-патріотична акція «Квітка свободи» та книжкова панорама «Неоголошена війна».

 

Заплановано і святковий майстер-клас: виготовлення незвичайної мапи міста «Звільнений Сєвєродонецьк».

 

Перед місцевими мешканцями на площі Миру виступатимуть українські гурти «Тінь сонця» і «Друже музико», а також співачка Катя Бойко. Після чого у місті відбудеться масова патріотична хода «Сєвєродонецьк - це Україна».

 

Вітаючи містян зі святом Сєверодонецька міськрада зазначає: «Кілька місяців наше місто перебувало в заручниках терористів. За цей час в Сєвєродонецьку спостерігалися масові вбивства, побиття та викрадення людей, пограбування та розбійні напади. Люди боялися виходити на вулиці... Перебуваючи в окупації, сєвєродончани з нетерпінням чекали українську армію й щиро раділи кожній її перемозі, кожному кілометру просування дорогами Луганщини на шляху до захопленого Сєвєродонецька. Тому звільнення нашого міста 22 липня 2014 року стало справжнім святом для містян.»

 

Міська влада дякує всім, хто брав безпосередню участь у звільненні Сєверодонецька: ЗСУ та добровольчим батальйонам,  військовим командирам та рядовим бійцям, волонтерам та громадянам, які від усього серця співчували, переживали та чекали на українські війська в Сєвєродонецьку.

 

«Ми маємо шанувати учасників визволення Сєвєродонецька та інших міст Донбасу від окупанта та завжди пам’ятати тих, хто загинув у цих страшних боях. Ми маємо зробити усе можливе, щоб подібна жахлива ситуація ніколи не повторювалася. Миру нам, нашому місту та Україні!», - йдеться у святковому привітанні міськради.