Україна вимагає відсторонення Росії від участі в Олімпіаді

17:50, 21.07.2016
Національний антидопінговий центр України приєднався до антидопінговим агентствам країн, які виступили за усунення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов на своїй сторінці в Facebook.
 
За його словами, відповідний лист направлено президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху. У документі наголошується, що незалежне розслідування Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) довело, що Міністерство спорту Росії за сприяння російських спецслужб навмисне порушувало фундаментальні принципи Олімпійського руху, Олімпійської хартії і кодексу етики WADA. Російська влада, завдяки державній допінговою програмі, допомагала своїм спортсменам досягати високих результатів протягом багатьох років.
 
"Враховуючи те, що допінг в корені суперечить духу спорту і підтримуючи право спортсменів на спорт, вільний від допінгу, Національна антидопінгова організація України приєднується до прохання ряду національних антидопінгових організацій світу про відсторонення Російської Федерації від участі в Олімпійських іграх 2016 року", - говориться в листі , який підписав директором Національного антидопінгового центру України Іваном Курліщук.