Німеччина закликає Туреччину якомога швидше скасувати надзвичайний стан

12:11, 21.07.2016
Німеччина закликає Туреччину якомога швидше скасувати надзвичайний стан

Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Туреччину якомога швидше зняти режим надзвичайного стану.

 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

 

«При всіх заходах, які сприяють роз'ясненню обставин спроби путчу, необхідні відповідність, правильна оцінка ситуації та дотримання принципу верховенства закону», - заявив Штайнмаєр у четвер.

 

Німецький дипломат додав, що режим надзвичайного стану має бути обмежений тільки «необхідною тривалістю». Він також нагадав про стриманість при поводженні з імовірними злочинцями.

 

«Тільки підтверджена участь у злочинних діяннях, але не ймовірні політичні переконання може бути вирішальним чинником для вживання державних заходів», - підкреслив глава МЗС Німеччини.

 

Напередодні, у середу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запровадив у країні режим надзвичайного стану терміном на три місяці «з метою швидкого усунення всіх чинників терористичної організації, яка здійснила спробу держперевороту».

 

«Цей крок жодною мірою не направлений проти демократії, прав і свобод. Навпаки, його мета полягає в тому, щоб захистити і зміцнити ці цінності», - заявив президент Ердоган.

 

Нагадаємо, в ніч на суботу група військових в Туреччині намагалася здійснити переворот, утім, влада придушила його.За звинуваченням в організації спроби перевороту в Туреччині затримано понад 9300 осіб.