З колонії в Коцюбинському втекло троє засуджених

09:22, 21.07.2016
З колонії в Коцюбинському втекло троє засуджених

Троє засуджених не з’явилися на вечірню перевірку до виправного центру в селищі Коцюбинське, що під Києвом у середу. Перед цим між засудженими і охоронцями стався конфлікт через побиття одного з ув’язнених.

 

Як повідомляє прес-служба Нацполіції Київської області, в колонії «між охоронцями і ув'язненими були непорозуміння, які в даний момент улагоджені, ведеться документування інциденту».

 

При цьому, у Нацполіції спростували інформацію про бунт і масову втечу півсотні засуджених з виправного центру в Коцюбинському. Адже насправді йдеться про те, що лише троє засуджених не з’явилися на вечірню перевірку у спецпоселенні.  

 

Раніше, в ніч на четвер, громадський активіст Влад Антонов повідомив у Facebook про бунт засуджених в колонії під Києвом і втечу півсотні засуджених. За його словами, причиною бунту стало побиття ув'язненого

 

«Місцеві поліцейські по тривозі викликані зі спецзасобами на місце. Таксистам приходить попередження не брати нікого в районі», - написав Влад Антонов.

 

Як повідомляє Управління державної пенітенціарної служби, виправний заклад у Коцюбинському - «мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі».

 

У даній колонії утримуються люди, які не вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини. У виправному центрі є кілька ділянок, на яких засудженим дозволяється відлучатися вдень і ввечері повертатися на територію і відзначатися.

 

Неповернення на вечірню перевірку на таких ділянках розцінюється, як самовільне залишення колонії, і не вважається втечею.