Вбивство Шеремета вже допомагає розслідувати ФБР

08:59, 21.07.2016
Вбивство Шеремета вже допомагає розслідувати ФБР

Федеральне бюро розслідувань США вже допомагає українській владі в розслідуванні вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета.

 

Про це йдеться в заяві представника Держдепартаменту США Джона Кірбі.

 

«Ми шоковані і засмучені вбивством журналіста Павла Шеремета в результаті вибуху автомобіля в Києві. Ми приєднуємося до уряду України на підтримку повного і неупередженого розслідування, яке притягне винних до відповідальності», - заявляє пан Кірбі.

 

Кірбі привітав заяви української поліції і Генпрокурора про те, що справа буде розкрита, а винні притягнуті до відповідальності і повідомив, що ФБР вже почало надавати допомогу українській владі в розслідуванні.

 

У Держдепартаменті США також висловили співчуття рідним, близьким і колегам журналіста.

 

Нагадаємо, що журналіст і блогер «Української правди» Павло Шеремет загинув у середу вранці в результаті вибуху автівки керівника видання Олени Притули, в якому він перебував. Вибуховий пристрій був закладений близько до місця водія.

 

Поліція кваліфікувала подію  за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Радник голови СБУ Юрій Тандит назвав 4 основних версії причин вбивства Шеремета (професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, дестабілізація ситуації та замах на Олену Притулу), однак повідомив, що слідство розглядає 6 версій.

 

Президент Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну запросити до розслідування ще й Europol.