МВС шукатиме провокаторів у Києві серед учасників ходи УПЦ МП

14:55, 20.07.2016

За громадською безпекою під час ходи в Києві спільно стежитимуть представники МВС, поліції, Нацгвардії, СБУ та прокуратури. Силовики готові застосувати "непопулярні методи". Про це повідомили у МВС.

 

На міжвідомчій нараді керівників силових структур України сьогодні було створено коордінаційну Раду, яка має виробити консолідовану позицію, аби забезпечити правопорядок під час проведення Хресної ходи. До ради увійшлі представник служби безпеки України, МВС, поліції, Нацгвардії та прокуратури.

 

У СБУ та Нацполіції застерігають, что Хресна ходу, якою до Києва зі сходу й заходу країни йдуть прибічники православ'я московського патріархату, може бути використана "антиукраїнськими силами" для провокацій. "У СБУ надходить інформація з різніх джерел про присутніх серед них віруючіх провокаторів", - сказав глава СБУ Василь Грицак.

 

Правоохоронці готують посилення охорону за маршрутом Хресної ходи. Вони не виключають проведення поверхневого огляду і пропускатимуть учасників через рамки металошукачів. "Ми не допустимо жодної краплі крови, но, в разі необхідності, будемо використовувати непопулярні методи", - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

 

Учасники ходи мають зустрітися в Києві 27 липня, напередодні Святкування Хрещення Руси-України. У Києво-Печерській Лаврі заплановане Урочисте богослужіння.

18 липня Хресна ходу УПЦ не пустили в центр Житомира.