У МЗС Росії оголосили Україну "братською могилою" журналістів

14:17, 20.07.2016

У Кремлі відреагували на вбивство відомого журналіста Павла Шеремета, яке сталося в середу в Києві. Там нагадали, що він був громадянином Російської Федерації і його вбивство - "привід для дуже серйозного занепокоєння в Кремлі". Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

 

У цей час у Facebook представник МЗС Росії Марія Захарова прямо звинуватила Україну. "У Києві вибухнув автомобіль, в якому був Павло Шеремет. Професіонал, котрий не боявся говорити владі, що про неї думає. Різній владі, в різні часи. І за це його поважали. Україна (не країна, а система) стає братською могилою журналістів і журналістики", - написала вона на своїй сторінці.

 

Вранці 20 липня в Києві по дорозі до редакції радіостанції «Вести» був підірваний автомобіль, в якому їхав журналіст Павло Шеремет. Машина належала керівникові видання «Українська правда» Олені Притулі, в якому також працював Шеремет.

 

За попередніми даними МВС України, в машині спрацював саморобний вибуховий пристрій. Правоохоронні органи України розглядають три версії вбивства Шеремета: професійна діяльність, особиста неприязнь і «російський слід».