Журналіст Павло Шеремет загинув від вибуху в машині у центрі Києва (фото, відео)

08:47, 20.07.2016
Журналіст Павло Шеремет загинув від вибуху в машині у центрі Києва (фото, відео)

Павло Шеремет їхав на ефір радіо "Вєсті". (Радіо Свобода.)

Журналіст і блогер з Мінська Павло Шеремет, який тривалий час мешкає та працює в Києві, загинув від вибуху машини.

Це сталося в середу вранці, близько 7:45 на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану МкДональдс - автомобіль "Субару" вибухнув просто на перехресті.

Павло помер на місці від травм, несумнісних з життям, повідомляє інтернет-видання «Українська правда», де тпрацював Павло Шеремет.

Машина, яку підірвали, належить керівнику «УП» Олені Притулі, але її на момент вибуху в салоні не було. 44-річний Павло Шеремет встиг проїхати від дому лише кілька сотень метрів - він квапився на ранковий ефір на радіо "Вєсті".

Після вибуху сталася пожежа, машина згоріла вщент. Зараз це перехрестя перекрите, працюють оперативники.

 

 

Убивство Шеремета стурбувало журналістську спільноту. «Весела новина». Такого вже давно не траплялося.

Якщо наважилися на вбивство журналіста, то справи для нашого цеху зовсім погані», - відреагував на смерть колеги екс-голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов.

 

 

Павло Шеремет є уродженцем Мінська, працював у білоруських, російських і українських ЗМІ. Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», був ведучим на радіо «Вєсті».  

У Павла Шеремета лишилося двоє дітей — син Микола та дочка Єлизавета.

 

 

Це вже друга гучна смерть, пов'язана з виданням Українська правда. Раніше, у вересні 2000 року, зник засновник «УП» Георгій Гонгадзе.

Під час розслідування з’ясували, що його вбила група «перевертнів» з МВС на чолі з генералом Олексієм Пукачем.  Справа Гонгадзе стала найгучнішим політичним скандалом за часів президента Леоніда Кучми.