АТО в Алмати: у перестрілках убито трьох поліцейських та водія

12:15, 18.07.2016

Троє поліцейських та один мирний житель були вбиті під час перестрілок, які сталися в Алмати. Влада Казахстану оголосила про проведення в місті антитерористичної операції.


У понеділок група з кількох чоловіків вчинили кілька брутальних збройних нападів. Спочатку вони захопили легковий автомобіль одного з жителів міста. Водій, який чинив опір, отримав поранення й помер на місці.

 

Після цього злочинці напали на Алматинське районне управління внутрнішніх справ: один зі зловмисників убив постового, відібрав його автомат і втік.

 

У ході проведення спецоперації правоохоронців зловмисника було поранено та затримано. Особу нападника встановлено — ним виявився 27-річний чоловік, раніше судимий уродженець Кизилординській області, який підозрюється в скоєнні вбивства жінки в минулі вихідні. Під час операції двоє поліцейських екіпажу «Буран» отримали вогнепальні поранення.

 

У місті введено оперативний план «Сирена» - всі співробітники поліції орієнтовані на затримання подільника затриманого злочинця. Влада оголосила про червоний рівень терористичної небезпеки. Городян просять не залишати свої будинки і уникати місця скупчення людей.

 

У соцмережах з'явилися повідомлення про інші збройні напади в різних частинах Алмати. Однак, у Алматинськом міському оперативному штабі по боротьбі з тероризмом цю інформацію спростували. Версію про належність злочинців до прихильників нетрадиційного релігійної течії силовики також не підтверджують.