У Криму згорів захоплений при анексії «Казантип» (відео)

10:00, 18.07.2016
У Криму згорів захоплений при анексії «Казантип» (відео)

У селищі Поповка в Криму в неділю спалахнула одна з конструкцій на території фестивалю «Казантип» - вщент вигорів двохповерховий дерев'яний будинок і прилегла територія, розташовані наближче до березу моря. 
 

Пожежа почалася близько п'ятої години вечора в дерев'яній будівлі площею 250 кв.м на території пляжу. Вогонь швидко перекинувся на альтанки, лавки та огорожі.  

На відео очевидців видно, що полум'я охопило більшість будівель на пляжі. Відпочивальники одразу покинули пляж та зателефонували в пожежну частину. Однак, за словами місцевих жителів, у відповідь почули: «Ну і що, нехай горить».

 

 

«Загоряння почалося з казарми, яку ці клоуни використовували як склад і житло. Мені сказали, що вони смажили шашличок», - коментує пожежу організатор «Казантипу» Микита Маршунок.

Обурений тим, що сталося, він нагадав, що  легендарний пляж в селі Поповка бачив багато «відчайдушного відпалу в особливо великих масштабах»«Але сьогодні він горів від сорому, дивлячись на те, у що його перетворили виродки, які вважають себе моралістами, патріотами і вихователями підростаючого покоління», - підсумував Маршунок.


Нагадаємо, фестиваль рейву «Казантип» проводився в Криму щоліта, починаючи з 1995 року і аж до окупації півосторва Росією.

Після анексії Криму в організаторів заходу виникли проблеми з владою. На початку березня 2016 року прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про заборону його проведення на півострові. А на базі «Казантипу» в Поповці організували центр сімейного відпочинку ПЛЯЖНАШ.

 

У 2014 році «Казантип» переїхав на чорноморське узбережжя Грузії в Анаклиа. Але організатори зазнали збитків через брак туристів і високі ціни. Наступний фестиваль, запланований на острові в Камбоджі у лютому 2015, місцева влада відмінила через надмірну «сексуальну активність» фестивалю.