Суд відновив Кулика на посаді військового прокурора

16:24, 13.07.2016
Суд відновив Кулика на посаді військового прокурора

Сьогодні Апеляційний суд міста Києва  відновив Костянтина Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні, на посаді військового прокурора антитерористичної операції. 

 
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Апеляційного суду міста Києва.

Колегія суддів постановила задовольнити апеляційну скаргу  захисту і скасувати постанову слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 04 липня 2016 року. 

Крім того, суд прийняв нове рішення,  яким у задоволенні клопотання детектива НАБУ про відсторонення Кулика  з посади військового прокурора сил АТО, керівника військової прокуратури сил АТО - відмовив.

У відповідь перший заступник керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук зазначив, що розслідування у цій справі триватиме, а рішення суду є проміжним.

«Вказане рішення апеляційного суду Києва жодним чином не спростовує висунуту САП підозру Костянтина Кулика по статті "незаконне збагачення", та є одним із проміжних судових рішень, які стосуються заходів забезпечення у кримінальному провадженні та дотримання змагальності судового процесу», - зазначив він.

Як повідомляла «УМ», у НАБУ порушили кримінальну справу за 368 статтею КК України («незаконне збагачення») проти військового прокурора АТО Костянтина Кулика після того, як з’ясувалося, що він «забув» задекларувати декілька елітних квартир у столиці, а також дві дорогі машини іноземного виробництва. 

29 червня НАБУ провело обшуки в квартирі військового прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика. А 4 липня Солом'янський районний суд Києва  прийняв рішення  про відсторонення Кулика від посади  до 4 вересня. Під час розгляду справи у залі суду були присутні ветерани АТО, депутати, а також Валентин Лихоліт ("Батя"),  якого Кулик і його колеги зовсім недавно заарештовували. Присутніх обурили величезні суми коштів та майна, які фігурували у справі.
 
Солом'янський районний суд Києва наклав арешт на майно підозрюваного  і його дружини. Зокрема, суд заарештував автомобілі Toyota Land Cruiser 200, 2014 року випуску, Toyota Land Cruiser 100, 2003 року випуску, нежитлове приміщення, паркомісце, 3 квартири, земельну ділянку.   

Згідно з матеріалами, Кулик давав своїй цивільній дружині Ірині Німець значні суми грошей, за які вона, зокрема, купила дорогий позашляховик у батька лідера «Оплоту» Євгена Жиліна. Сам Кулик підтвердив факт знайомства із Жиліним. Більше того, він заявив, що у них були товариські стосунки.

Кулик входить до групи прокурорів Головної військової прокуратури ГПУ, яка безпосередньо розслідує злочини олігарха-утікача Сергія Курченка.