У Рівненському природному заповіднику поліція затримала копачів бурштину із бронетехнікою (фото)

11:31, 13.07.2016
У Рівненському природному заповіднику поліція затримала копачів бурштину із бронетехнікою (фото)

Затриманих копачів бурштину поклали обличчям у багно.

У середу на світанку, на острівцях посеред непрохідних болот Рокитнівського району Рівненщини, спецпідрозідли Нацполіції провели успішну спецоперацію проти «бурштинової мафії». Нелегальні копачі використовували на «бурштиновому клондайку», облаштованому в безлюдних місцях Рівненського природного заповідника, навіть бронетехніку.

 

Про це у середу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook і оприлюднив фото спецоперації.

 

За словами Авакова, «бурштиновий клондайк» виявили кілька днів тому, під час патрулювання віддаленої заболоченої території заповідника безпілотниками спецпідрозділу «Дніпро-1».

 

«Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті... це не фронт. На знімках було видно багато озброєних людей, жахлива картина руйнування природи заповідника і... бронетехніка», – пише міністр Аваков.

 

Глава МВС повідомляє, що у середу вранці спецпідрозділи Нацполіції «зайшли на віддалені острови у Рівненському заповіднику і затримали групу нелегальних видобувачів, які чинили опір спецпризначенцям».

 

На місці також вилучено бронемашину МТ-ЛБ (плаваючий тягач).

 

 

Арсен Аваков також зазначає, що зараз представники місцевої «бурштинової мафії» закликають селян «відбити наших пацанів і наші броньовики». Тому глава МВС закликає

місцевих жителів не піддаватися на провокації бандитів.

 

 

«Наша рішучість відновити законність на «клондайках» непорушна. Не буде більше ні знищеної природи, ні рабської праці, ні баронів-бурштинників, з власними законами, власною армією і власними васалами, - зазначає Арсен Аваков. - МВС не допустить  бандитської влади бананових чи бурштинових вотчин в Україні! Наведення порядку в цьому бурштиновому кодляку буде продовжено. За необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції.»