Уляна Супрун не відмовилася від пропозиції Порошенка обійняти посаду заступника глави МОЗ

07:35, 13.07.2016
Уляна Супрун не відмовилася від пропозиції Порошенка обійняти посаду заступника глави МОЗ

Уляна Супрун і Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко запропонував лікарці, волонтеру, директору гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців Уляні Супрун посаду заступника міністра охорони здоров’я України.

 

Про це повідомляє офіійний сайт глави держави.

 

Порошенко привітав Уляну Супрун з річницею отримання українського громадянства та запропонував працювати над покращенням системи охорони здоров’я у Міністерстві. Президент заявив, що вже звернувся до уряду з проханням призначити пані Спрун на посаду заступника міністра охорони здоров’я.

 

«Дуже розраховую на Вас. Раніше ми з Вами приділили увагу військовій медицині, і наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз завдання амбітніше», - зазначив Порошенко.

 

Президент наголосив, що першочерговою метою є розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров’я. Порошенко попросив Уляну Супрун за короткий термін, спільно з Кабміном та Верховною Радою, підготувати пропозиції та винести їх на розгляд суспільства. Після цього, проект стратегії реформування галузі охорони здоров’я буде розглянуто на засіданні РНБО.

 

У свою чергу, пані Супрун не заперечила проти пропозиції Президента і відзначила: «Як є політична воля, тоді все складеться. З вашою підтримкою, думаю, ми зможемо подолати багато проблем».

 

На думку Порошенка, «ситуація в охороні здоров’я сьогодні досягає рівня захисту національної безпеки» через корпцію.

 

Уляна Супрун погодилася з необхідністю швидкої розробки та затвердження стратегії реформи охорони здоров’я та презентації її громадянам, щоб «вони зрозуміли, чому система міняється, і не боялися змін», повідомляє сайт Президента України.

 

Про ймовірне призначення Уляни Супрун заступником міністра охорони здоров’я України, як про доконаний факт, вже пишуть у соцмережах. І навіть вітають пані Супрун із цим.  

 

«Ще нещодавно представниця української діаспори з США, а сьогодні громадянка України, волонтер , фахівець і українська патріотка - Уляна Супрун призначена заступником міністра охорони здоров'я України», - написав у Facebookголова Всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний.

 

На думку пана Ратушного, «це висока оцінка зробленого, серйозний виклик і велика відповідальність».

 

«Після Наталії Яресько - це, напевно, друге призначення представника закордонного українства на таку відповідальну посаду в органи державної влади. Успіхів, Уляно!», - зазначає голова УВКР.

 

Нагадаємо, що Уляна Супрун – українка за походженням, яка народилася у Детройті (США). Разом із чоловіком Марком Супруном вона переїхала до України наприкінці 2013 року, під час Революції Гідності.

 

Уляна Супрун є лікарем за фахом. У травні 2014 року подружжя започаткувало організацію «Захист Патріотів», яка надає бійцям належне медичне забезпечення.

 

Посада заступника голови МОЗ стала вакантною 8 липня, коли за підозрою у хабарництві заарештували заступника міністра Романа Василишина.