Під Мар’їнкою прикордонникам здався особистий охоронець ватажка «ДНР» Захарченка

20:56, 12.07.2016
Під Мар’їнкою прикордонникам здався особистий охоронець ватажка «ДНР» Захарченка

У ніч на вівторок до КПВВ «Мар’їнка» підійшов громадянин Росії і добровільно здався в полон українським прикордонникам. Його передали до Мар’їнського відділення поліції. За словами бойовика, він вирішив залишити окупований Донецьк після того, як розстріляв так званих «поліцейських ДНР».

 

Про це повідомила прес-служба управління Нацполіції Донецької області, яка вже  розпочала ретельне розслідування за даним фактом.

 

29-річний громадянин РФ пояснив, що воював у складі батальйону бойовиків  «Восток» з серпня 2014 року до травня 2016 року. Спочатку «ніс службу» у місті Ясинувата, чергував на блокпосту в Луганській області.

 

У травні 2015 - березні 2016 року – воював у складі особового відділу так званої «республіканської гвардії», брав участь у бойових діях під селищем Широкине та працював в особистій охороні «глави» псевдореспубліки Олександра Захарченка.

 

З березня по квітень 2016 року затриманий входив до складу незаконного збройного формування «батальйон «Патріот».

 

Зі слів росіянина, 9 липня у Донецьку його побили працівники «поліції ДНР», після чого він взяв з дому автомат Калашникова та розстріляв двох «працівників поліції». Після цього, він втік з Донецька і здався українським прикордонникам.

 

Даний факт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.