Мер Глухова Мішель Терещенко просить розпустити міськраду через політичні ігри

17:54, 11.07.2016
Мер Глухова Мішель Терещенко просить розпустити міськраду через політичні ігри

Правоохоронці не залишають Терещенка у спокої

Міський голова Глухова  на Сумщині Мішель Терещенко звернувся до Верховної Ради з проханням розпустити Глухівську міську раду та призначити її дострокові вибори, повідомляє ВВС Україна.

У листі, адресованому спікеру парламенту Андрю Парубію, Терещенко виклав низку підстав, чому подальша робот міськради є неможливою. 

На його думку,  глухівські депутати «ігнорують інтереси громади, дискредитують себе перед виборцями». 

Крім того, «ніхто з них не поінформував виборців про свою діяльність» у встановлені законом терміни.

Ще однією причиною для розпуску міськаради Терещенко вказав небажання її депутатів ухвалювати «соціально важливі рішення». Зокрема,  30 червня на сесію міськради, на якій мали прийняти «кілька земельних рішень», важливих для покращення інвестклімату міста, прийшли лише 14 з 34 депутатів, отож засідання так і не змогли відкрити.

На прес-конференції у Києві пан Терещенко заявив, що йому «заважають» працювати правоохоронні органи Сумщини, «сумська адміністрація» та «політичні ігри». Він додав, що проти нього порушено дев’ять кримінальних справ.  

Як повідомляла «УМ», 7 липня до Терещенка прибула  група слідчих, які ведуть справу про перешкоджання ним журналістській діяльності. Перед цим Терещенка перевіряли на предмет приховування статків і  правдивості відомостей, викладених у декларації про доходи за 2014 р.  

Перебуваючи у Києві, Терещенко  звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівника Нацполіції Хатії Деканоїдзе та генпрокурора Юрія Луценка з вимогою «забезпечити незалежну на об’єктивну роботу» їхніх відомств на Сумщині.

У відповідь опоненти з міськаради звинуватили Терещенка у неспроможності керувати містом та  налагодити конструктивний діалог з міськрадою.
«Міський голова Мішель Терещенко фактично розписався у своєму безсиллі та прямо визнав, що в нього не залишилося порозуміння навіть із боку тих депутатів, які підтримували його на виборах, опублікувавши звинувачення на адресу фракції «Воля народу» в саботажі та зриві сесії», - заявили опозиційні до мера депутати фракції «Воля Народу» у Глухівській міськраді.  

На їх думку, мер мав  спокійно розібратись у ситуації, спробувати поговорити з депутатами, а не влаштовувати «в черговий раз  істерики в соцмережах, намагаючись таким чином виправдати свою неспроможність керувати містом», цитує заяву опозиціонерів газета «Народна трибуна».