Голова Біловодської райдержадміністрації Андрій Грачов п’яним збив скутеристів, а потім розстріляв їх

18:27, 10.07.2016
Голова Біловодської райдержадміністрації Андрій Грачов п’яним збив скутеристів, а потім розстріляв їх

Андрія Грачова намагалася "відмазати" поліція Біловодська.

У місті Біловодськ Луганської області в ніч на суботу голова райдержадміністрації Андрій Грачов скоїв ДТП: на власному позашляховику збив скутер, на якому їхало двоє хлопців. Коли постраждалі почали обурюватися, чиновник здійснив кілька пострілів з пістолета і поранив одного з хлопців. 

 

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури Луганщини.

 

«Між головою районної державної адміністрації Біловодського району та місцевими мешканцями стався конфлікт, під час якого посадовець здійснив декілька пострілів у їхній бік. В результаті конфлікту один з потерпілих отримав тілесні ушкодження», - йдеться у повідомленні прокуратури.

 

У прокуратурі Луганщини додають, що у ході досудового слідства перевіряються обставини кримінального правопорушення та своєчасність внесення відомостей до ЄРДР Біловодським відділом поліції.

 

Отже, поліцейські Біловодська намагалися зам’яти справу.  Принаймні, протягом доби місцеві поліцеські та чиновники тиснули на постраждалих. Саме тому, про хуліганські витівки Грачова стало відомо лише у неділю. 

 

Але зараз кримінальне провадження, відкрите згідно ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї), перебуває на контролі керівництва прокуратури Луганської області. Грачову «світить» від від трьох до семи років позбавлення волі.

 

 

                                                         Андрій Грачов. 

 

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, екс-«губернатор» Луганщини Георгій Тука повідомив у Facebook, що керівник поліції Біловодська намагався приховати злочин. За його даними, постраждалі від чиновника хлопці знайшли прихисток у службі внутрішньої безпеки Нацполіції.

 

«Керівник місцевої поліції вже відсторонений з посади», - додає Георгій Тука.

 

Місцевий журналіст Всеволод Філоненко наводить у Facebook більше деталей: адже коли постраждалі написали заяву, поліцейські розірвали її на їхніх очах і вигнали з відділення поліції.  

 

«Така поведінка поліції пов’язана з тим, що голова РДА Грачов, раніше сам працював у міліції і має безпосередній вплив на керівництво Біловодського УМВС», - написав журналіст Філоненко. І закликав ввести у Біловодськ урядові війська «для придушення чиновників і поліцейських, які розв’язали терор проти пересічних громадян».

 

Інший журналіст Андрій Сметанкін написав у Facebook, що Грачов керував своїм джипом у стані сильного сп’яніння, а сама ДТП сталася поблизу магазину «Скарб». Журналіст повідомив прізвище одного з постраждалих – Олексій Кривонос, в якого власне і поцілив кількома кулями з пістолета Грачов під час перепалки.

 

«Задля розуміння. Грачов – колишній мент, який обклав даниною весь район, великий  любитель дам і брудної білизни, що з маніакальною пристрастю збирає компромат на оточуючих», - додає Сметанкін.