Порошенко хоче від НАТО програму з деокупації Криму, але отримав пакет з реформування оборонки

19:28, 09.07.2016
Порошенко хоче від НАТО програму з деокупації Криму, але отримав пакет з реформування оборонки

Президент Петро Порошенко заявив про потребу спільно з Альянсом розпочати спеціальну програму з деокупації Криму. Водночас, НАТО затвердило виділення комплексного пакету допомоги для України, який передбачає 40 нових напрямків співпраці.

 

Про це він заявив на спільній з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції після завершення засідання Комісії  «Україна-НАТО» на найвищому рівні, яке відбулося на Національному стадіоні у Варшаві.

 

«Для нас очевидно, що російська агресія зупиниться лише із деокупацією Криму, - наголосив Порошенко. - Саме тому так важливо запустити програму з деокупації так швидко, як це можливо.»

 

При цьому, Президент Порошенко не уточнив, якими є деталі запропонованої  програми з деокупації.

 

За підсумками засідання Комісії «Україна-НАТО» на рівні глав держав і урядів, Альянс затвердив виділення комплексного пакету допомоги для України, який передбачає 40 нових напрямків співпраці.

 

Генсек НАТО Столтенберг у присутності Президента Порошенка повідомив, що йдеться переважно про реформування оборонного сектору.

 

«На останньому саміті ми запропонували допомогу у таких сферах як кіберзагрози, лікування поранених солдатів і розмінування», - зазначив Столтенберг. І додав, що Україна вже здійснила низку реформ, необхідних для відповідності стандартам НАТО і подальше здійснення цих реформ залишається дуже важливим.