Бойовикам ДНР усюди ввижаються «українські диверсанти»

10:39, 08.07.2016

Керівництво так званого «міністерства держбезпеки» «ДНР»  впевнене в існуванні «української розвідувально-диверсійної мережі» на основних транспортних вузлах.

 
Про це повідомляє народний депутат, координатор руху «Інформаційне опір» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.
 
У зв’язку з чим в «ДНР» почалося «відпрацювання» вузлових залізничних станцій і вантажних терміналів.  
 
«У службових приміщеннях проводяться обшуки на наявність вибухових пристроїв, ведуться допити цивільного персоналу», - йдеться у повідомленні.
 
У рамках масштабної операції з пошуку «українських диверсантів» керівництво «держбезпеки» ДНР  вдається й до відвертих фальсифікацій. 
 
Так, було повідомлено про  знешкодження українських диверсійно-розвідувальних груп в районі ставка Кірша (Донецьк) за допомоги  «пильних місцевих жителів».
 
Насправді ж  під виглядом диверсійно-розвідувальної групи була затримана  група місцевих бомжів, які були арештовані прямо на місцях їх звичайного ночівлі, викрили брехню в «Інформаційному спротиві».
 
Крім того, з 4 по 7 липня 2016 року керівництво «республіканської прокуратури ДНР» зобов'язало своїх підлеглих заповнити спеціальні анкети. 
 
В анкетах треба відповісти на такі  питання: з якого періоду працює в «прокуратурі ДНР»; проходив службу в Збройних силах України  або добровольчих батальйонах України; де перебував протягом 2014-2015 рр.; вказівка даних про родичів.
 
«Дане розпорядження викликає занепокоєння деяких співробітників зазначеного« відомства », які побоюються «чисток». При цьому тих, хто пройшли перевірку і хто найбільше відзначився,  вже відправили в «відрядження» до Росії для проходження «співбесід» з співробітниками ФСБ Росії. Зустрічі проходять на території Ростовської області », - йдеться в повідомленні.
 
Після проведення співбесід, даним співробітникам прокуратури було запропоновано продовжити роботу в окупованому Криму, з обіцянкою російського громадянства і подальшим проходженням служби в прокуратурі або ФСБ Росії.